Licht, kleur en de hersenen

Children of the lightBinnen de kleurenpunctuur van Peter Mandel kennen we veel behandelingsprotocollen die het woord ‘Coördinatie’ in hun naam hebben. Zo ken je misschien al Coördinatie 1 en 2 (er zijn er in deze serie trouwens veertien!)

Wat is nu de gemeenschappelijke factor van deze behandelingsprotocollen? Dat ze de werking van de verschillende onderdelen van de hersenen beter op elkaar afstemmen (coördineren).
Natuurlijk denk je bij duizeligheid aan coördinatie storingen. Maar denk je ook bij concentratieverlies aan een coördinatie thema???

De hersenen zijn een groot en zeer complex orgaan en is opgebouwd uit miljarden zenuwcellen. Die staan ook onderling weer in verbinding met elkaar en vormen zo een enorm netwerk. Professor Popp heeft indertijd aangetoond dat een deel van de communicatie tussen de cellen verloopt via biofotonen (lichtdeeltjes) en dat die mede betrokken zijn bij allerlei celstofwisselingsprocessen.

En hier komt het: De hersenen besturen en coördineren sensorische systemen, beweging, gedrag en homeostatische lichaamsfuncties zoals ademhaling, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Ook zijn de hersenen de bron van beweging, geheugen, bewustzijn en emotie.

Alle zintuiglijke indrukken van miljoenen receptoren op en in het lichaam gaan naar de hersenen. Deze receptoren staan in verbinding met zenuwcellen die de gegevens omzetten in een elektrisch signaal, dat naar de hersenen loopt. Het brein verwerkt de zintuiglijke indrukken en reageert erop. Denk bijvoorbeeld nu aan de hitte: je huid registreert dit en je hersenen geven je zweetklieren een signaal en je mond krijgt een signaal: dorst! Drinken!

Als zodanig zijn de hersenen ook één groot informatieverwerkend systeem.

Veel zaken die je nu als vanzelfsprekend aanneemt, heb je moeten leren. Weet je nog hoe je fietsen geleerd hebt? Dat vereiste heel veel samenwerkende coördinatie met je hele lichaam en ja, ook de hersenen, want die coördineerden dit allemaal.

Bij ziekteontwikkeling zou je kunnen zeggen: ergens onderweg in het leven, zijn er wat ‘communicatie’ verstoringen opgetreden tussen de verschillende onderdelen van de hersenen en de rest van het lichaam.

En daar dienen nu de Coördinatiebehandelingen van Peter Mandel voor, om die communicatie te herstellen. We gebruiken de huid als ingang (zintuiglijke receptoren op de huid) en licht via de ‘glasvezelkabels’ binnen het systeem mens.

Wil je meer weten over licht in het lichaam? Hier kun je er over lezen.
http://www.greenmedinfo.com/blog/biophotons-human-body-emits-communicates-and-made-light

Op blz. 50 van het boek De verborgen kracht van licht en kleur staat Coördinatie 1 uitgelegd. Hiermee kun je je cliënten al goed op weg helpen.

En wat hebben de aandoeningen duizeligheid, hormonale klachten en concentratieverlies nu met elkaar gemeen? Dat bij alle drie de communicatie tussen de hersendelen net niet helemaal goed loopt. Bij de een is duizeligheid het gevolg, een tweede persoon krijgt last van klachten die hormonaal zijn (menstruatiepijn bij meisjes en vrouwen of menopauze klachten). En weer een ander persoon heeft last van concentratie storingen.
Bij alle drie deze aandoeningen kan Coördinatie 1 en/of Coördinatie 2 of een combinatie ervan, goede hulp bieden.

Overweeg je de opleiding Kleurenpunctuur voor Therapeuten te gaan doen? Wacht niet te lang met beslissen want er zijn nog maar een paar plaatsen open. De eerste module op za/zo 15/16 september is al vol en ik heb nu een tweede mogelijkheid op za/zo 13/14 oktober.
De Studiegids kun je hier downloaden of meld je aan voor een intake gesprek.

Verder in deagenda de data voor het najaar.

©2018 Praveeta Timmerman – Instituut voor Kleurenpunctuur

Dit artikel is geplaatst in Eigen nieuws. Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.