Licht en kleur voor een gezonde vakantie

Laatst hoorde ik van een student, dat ze het zo heerlijk vond dat de vakantietijd aanbrak, zodat ze eens lekker wat meer tijd had om zichzelf en de kinderen te behandelen.

En dat ben ik helemaal met haar eens!

Heb je een lichtset: neem die dan mee in je koffer naar je vakantieplek, of, als je thuisblijft: wie weet heb je meer tijd om jezelf te ontdoen van alle Corona stress en trauma’s.

Verder komt de zomer en de warmte met andere perikelen:
– verbranden door de zon.
– muggenbeten en andere steken
– vocht vasthouden in de benen, met name bij ouderen
– heb je opvliegers, dan kan de hitte van buiten erbij, nog meer ongemak geven, vooral ‘s nachts
– voedselvergiftiging of andere darmproblemen

Hieronder volgen tips zodat je op een gezonde, natuurlijke manier de zomerse perikelen het hoofd biedt.

Tip 1. Zonnebrand: voorkomen is beter! Smeer je in met gezonde, natuurlijke zonnebrandmiddelen en/of bedek je, of ga lekker in de schaduw liggen, daar neem je het zonlicht op zonder schadelijke gevolgen.
Ben je toch een beetje rood geworden? Blauw licht van je lichtset helpt te verkoelen. Strijk langzaam over de aangedane plaatsen.
Je kunt de huid ook insmeren met Huidcrème (Hautschutz Salbe): een verzachtende, voedende crème of de Lipocrème: voor alle huidproblemen, ook de rode huid.

Tip 2. Muggenbeten: Geef blauw direct op de jeukende plekken. Dit heeft een 'verkoelend' effect. 30 sec. per punt is voldoende. Als je dit 's avonds doet bij kinderen, kunnen ze ook beter slapen omdat ze geen last hebben van de jeuk.
Dezelfde plekken kun je de volgende ochtend met groen instralen. Dit neemt de zwelling weg.
Alles bij elkaar ga je zo twee à drie dagen door, totdat de jeuk en bultjes volledig verdwenen zijn.

Tip 3. Vocht vasthouden in de benen. Wandelen en bewegen is het aller, allerbeste. Is dat door de hitte lastiger, behandel 1x per dag het acupunctuurpunt MP 6 (4 vingerbreedtes boven de top van de binnenkant van de enkel) complementair met blauw/oranje. Niet behandelen als je zwanger bent.
Het punt staat beschreven op blz 39 van het boek 'Verborgen kracht van licht en kleur' en is een onderdeel van de endocriene basisbehandeling.

Tip 4: Opvliegers en ander hormonaal ongemak, die door de warmte lastiger te hanteren zijn.
De  endocriene basisbehandeling, uit Tip 3 van hierboven, is het beste. Je kunt deze 2x per week doen bij jezelf.

Tip 5: Wakker liggen van de warmte: een voetenbad met de verkoelende Wilde-kruidenolie Relax, voor je gaat slapen. Je slaapt beter, droomt mooier en verwerkt tegelijkertijd de stress van de afgelopen maanden. Een absolute aanrader om regelmatig te doen en is ook voor kinderen geschikt.

Tip 6: Voedselvergiftiging of darmproblemen door verkeerd eten of, waar kinderen soms last van hebben: buikpijn door anders eten en teveel ijsjes!
Remedie: maag diamant en de drie groene punten rondom de navel, die beschreven staan in het hoofdstuk 'Behandelingen speciaal voor kinderen', op blz. 91 van 'Verborgen kracht van licht en kleur'.

Tip 7: Nog steeds geldt: Blijf gezond en heb plezier.

Neem contact op voor vragen!

Datum publicatie:. 28 jun 2020

Licht en kleur voor een gezonde vakantie