Licht in de cellen

Dr. Fritz-Albert Popp van de universiteit van Kaiserslautern in Duitsland ontdekte in de jaren ’70 dat levende cellen licht uitstralen. Deze lichtdeeltjes noemde hij biofotonen. Zijn onderzoek toonde ook aan dat deze biofotonen informatie doorgeven aan andere cellen. Dus een lichtdeeltje geeft informatie door aan een ander lichtdeeltje. Ze communiceren op deze manier met elkaar. Verder zijn ze betrokken bij alle biochemische celstofwisselingsprocessen. Dat is nogal wat!

Ik vergelijk het licht wel eens zo: één kaars kan oneindig veel kaarsen aansteken. De essentie van de vlam blijft, ook als er een miljoen kaarsen met één kaars worden aangestoken. Ik zie de vlam, het vuur, als de essentie en dat is een vorm van 'informatie'. De essentiële kwaliteit van de eerste vlam blijft. Dat is op zich al wonderbaarlijk dat het licht zich kan delen zonder kwaliteitsverlies – het is een oneindige bron van leven.

De stofwisselingsprocessen vergelijk ik met de omzetting van zonlicht door chlorofyl, in planten. Die omzetting geeft energie en bestaat ook uit energie.

De hoeveelheid biofotonen is afhankelijk van iemands gezondheid. Hoe gezonder, hoe meer biofotonen. Licht toevoegen is dan als het ware steeds maar weer de 'inwendige kaarsen aansteken'.

Licht is het gehele kleurenspectrum. Zonder licht is er geen kleur en andersom. Iemands gezondheid is ook afhankelijk van hoeveel 'licht-kleur' iemand 'in zich heeft'.

En wat betekent dit nu voor de algemene gezondheid?
Iemand die zegt: 'ik ben moe'. Meestal is het dan: 'ja, hij of zij heeft geen energie meer'. Denk aan klachten als burn-out, uitgeput zijn, je leeg voelen, je donker en zwaar voelen (depressie!).
Ik zeg: 'Deze persoon heeft dan niet genoeg licht meer'.
En licht toevoegen is als het ware alle inwendige kaarsen weer aansteken.
Dat kan met kleurenpunctuur overal op de huid; acupunctuurpunten, voetreflexzones en wat je eigen specialiteit is om volgens je eigen inzichten te werk te gaan.

De feedback die ik van studenten krijg is dat kleurenpunctuur als aanvulling op bestaande technieken, zoveel sneller andere, diepere resultaten geeft. Er hoeven minder voedingssupplementen te worden gebruikt en heel belangrijk: mensen voelen zich letter lichter.

Hier nu zeven tips om je cliënten te helpen hun klachten te 'verlichten'. En wie weet, heb je er zelf ook wat aan.

  1. Ja, de zon. Ik heb het er al zo vaak over gehad: het is onze grootste 'kaars'. Juist op deze winterse dagen is het nog belangrijker om elke dag naar buiten te gaan.
  2. Ja, de maan.... Onze cellen hebben ook 'rust' nodig. Dat is wat licht betreft de tegenhanger: de duisternis, de nacht. Je kunt in de avond gewoon eens alle lichten thuis uit doen en dan gaan zitten en tot rust komen. Of, als je op het platteland woont of daar bent, ga eens aan nachtwandeling maken. Voel de weldadige stilte en rust neerdalen. Je verwerkt lichtimpulsen van de dag en het natuurlijke dag-nachtritme kan zich zo herstellen.
  3. Heb je goud- en zilverfacetkristallen (die vertegenwoordigen de Zon en Maan) dan kun je die gaan inzetten. Kunnen op diverse plaatsen op het lichaam worden gelegd, zorgen ook voor herstel van links/rechts balans.
  4. Kleurenbrillen. Kies jouw favoriete kleur en laat je ogen deze kleurlicht energie opnemen en verder verwerken. Mijn suggestie: oranje of geel.
  5. Heb je een lichtset? Een punt om de pijnappelklier ofwel het 'derde oog' direct te beïnvloeden, is een acupunctuurpunt te behandelen dat bekend staat als: Yin Trang (of Yin Tang). Het ligt tussen de wenkbrauwen. Instralen met rood licht, 30 sec is voldoende.
    Doe dit eens een tijdje elke dag. Het helpt om de pijnappelklier te activeren. De pijnappelklier is in ons lichaam de 'lichtklier'.
  6. Heb je geen lichtset? Dit zelfde punt kun je ook gewoon masseren, of met het Energie Reflector staafje behandelen.
  7. De zone van de vreugde. Doe de Wilde-kruidenolie op de binnenkant van de polsen, eventueel instralen met oranje. Elke ochtend en elke avond. Neerslachtige gevoelens verdwijnen en de zon gaat weer schijnen: het geeft licht en warmte op de Pericard-meridiaan. Ook heel goed bij slaapproblemen en de genoemde burn-out.

Zelf leren hoe je je cliënten nog beter kunt behandelen: kijk in de agenda
Voor de gehele Opleiding voor Therapeuten: download hier de Studiegids

©2018 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Datum publicatie: Jan 7, 2018

Licht in de cellen