Prenatale en geboortetrauma's helen met licht en kleur

Onderzoekers in de neurowetenschappen hebben de effecten bestudeerd die prenatale stress (met name de stress van de moeder, maar ook van de omgeving) heeft op de hersenontwikkeling van de baby in utero.

Een consistente bevinding is dat baby's die zich ontwikkelen in "gestreste baarmoeders" over het algemeen worden geboren met een grotere amygdala, die zich kan uiten in bijvoorbeeld "hyperactiviteit".

De amygdala is het deel van ons brein dat verantwoordelijk is voor het herkennen van gevaar in onze omgeving. Vanuit de amygdala gaan signalen naar andere gebieden van de hersenen en het zenuwstelsel om op eventuele waargenomen bedreigingen te reageren.

Het blijkt dat de amygdala van degene die een prenataal trauma of stress heeft ervaren, gemakkelijker opgewonden raakt en overmatig stimulerend werkt op de prefrontale cortex (een ander hersengebied dat helpt om deze bedreigingssignalen te matigen en te begrijpen).

Het systeem van de esogetische kleurenpunctuur omvat een prachtige serie behandelingen, gericht op het neutraliseren van de cellulaire geheugen-imprint van prenatale en perinatale trauma's.

Deze behandelingen zetten we tegenwoordig vaak in om inzichten en helderheid te creëren bij innerlijke tegenstrijdigheden en onbegrepen conflicten.

De behandelingen zijn ontworpen om de overmatige prikkelbaarheid van de amygdala te helen. Zodat de gevolgen van stress of trauma die de baby in de baarmoeder of bij de geboorte ervoer alsnog opgelost worden.

Prenatale behandelingen in je praktijk
Als ik kleurenpunctuur-prenatale behandelingen geef, merk ik vaak dat de cliënt in een staat van diepe ontspanning raakt. Op een diep niveau lossen onbewuste en onderbewuste spanningen als vanzelf op.

Dat merkte ik bijvoorbeeld bij een cliënte die stug bleef vasthouden aan haar baan, hoewel ze het daar absoluut niet meer leuk vond. Na een aantal prenatale behandelingen zag ze ineens weer een creatieve oplossing voor haar toekomst. Het was alsof er een nieuwe, frisse laag werd aangeboord.

Wat kun je nu het beste doen om evenwicht te herstellen bij je cliënten en/of jezelf?

 1. Heb je een lichtset , dan kun je alvast werken met het punt van het limbische systeem, midden op het voorhoofd, 1 VB boven de wenkbrauwen, 30 seconden.............geel. Dit punt helpt helderheid te creëren.
 2. In het boek: De verborgen kracht van licht en kleur staat de prenatale behandeling op blz. 113 en verder. Dit is de versie speciaal voor kinderen. Uitgebreide versies voor volwassen komen aan bod in de workshops en opleiding .
 3. CD-serie Conflictoplossing . Wanneer je conflictoplossingsbehandelingen geeft, kun je je cliënt ter ondersteuning wijzen op de 4-delige CD-serie Conflictoplossing. Daarmee kan hij of zij thuis ook aan de slag, zodat de behandeling een extra duurzaam effect heeft.
  De 4 thema’s van de CD’s zijn:
  1. Herinnering
  2. Opheffen van blokkades
  3. Loslaten
  4. Toename van energie
 4. Alle oefeningen die werken met herstel van de links/rechtsbalans. Bijvoorbeeld: ga staan en breng de linkerhand op rechterknie en wissel dit af met de rechterhand op de linkerknie. En dan dit tien keer herhalen.
 5. Een ander punt om evenwicht te creëren (conflicten zijn tenslotte de gevolgen van onevenwichtigheid) is het masseren van een punt wat tussen de neus en de bovenlip ligt. Elke keer als je het masseert, krijgt de hersenbalk een zachte uitnodiging om te ontspannen. Heb je een lichtset, geef dit punt dan geel.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, die aan bod komen in zowel de Opleiding Kleurenpunctuur voor Therapeuten

©2018 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Datum publicatie: May 7, 2018

Prenatale en geboortetrauma's helen met licht en kleur