Praveeta Timmerman
3D cover Gratis eBook Slapend fit + slaaptips Meld je aan voor de Nieuwsbrief en ontvang het e-book: '16 tips voor een goede nachtrust'.

klik hier

English nederlands

Particuliere consulten licht- en kleurentherapie

Je kunt bij het Instituut voor Kleurenpunctuur,Kleurentherapie, lichttherapie, behandeling
behalve voor cursussen en workshops, ook terecht voor particuliere consulten kleurentherapie. Ik heb een praktijkgedeelte waar ik ruim 24 jaar cliënten behandel.

Voor wie en welke klachten?
Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie, geschikt voor jong en oud, die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten toegepast kan worden, zoals:

 • Slaapstoornissen (mijn specialiteit)
 • Leer- en concentratieproblemen
 • Psychische klachten als fobieën, angsten en depressies
 • Gewrichtsaandoeningen zoals reuma
 • Stressklachten zoals burn-out, overspannenheid en hyperventilatie
 • Hoofdpijn en migraine
 • Bijwerkingen en pijn bij chemokuur/ bestraling
 • Verminderde weerstand
 • Hormonale problemen bij overgang en menstruatie
 • Huidaandoeningen
De behandelingen kunnen een bijzonder zinvolle aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Neem in geval van twijfel contact op met je huisarts. Zeker wanneer je acute of chronische klachten hebt, is het nodig om eerst je huisarts of specialist te raadplegen.

Mogelijkheden

Kirlianfotografie

 • Is een uitstekende manier om tot een goede analyse van je gezondheidstoestand te komen. Met speciale apparatuur wordt een foto van je vinger- en teentoppen gemaakt. Het licht dat je lichaam licht uitzendt – hoewel van een zeer lage frequentie – wordt zo zichtbaar gemaakt op fotopapier.
 • Op de kirlianfoto is zichtbaar hoe de informatie- en energiestroom in je organen en lichaamssystemen lopen. Eventuele verstoringen laten zich zo snel opsporen. De kirlianfoto dient tevens als basis voor het kleur- en lichttherapie behandelplan.
 • Wanneer kies je voor kirlianfotoanalyse
  Je kunt voor een los consult kirlianfotoanalyse kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe het met je gezondheidsituatie is. Of bij klachten waarvan je niet weet waar die vandaan komen.
 • Meer weten over kirlianfotografie

Kristaltherapie

 • Tijdens een behandeling met kristallen van Peter Mandel ervaar je diepe rust en ontspanning. Zo wordt je genezingsproces op een rustige manier gestimuleerd.
 • Elke facetgeslepen kristal is anders van kleur, grootte en vorm. Voorafgaand aan je licht- en kleurbehandeling wordt zorgvuldig gekeken welke kristallen voor jou op dat moment geschikt zijn. Deze worden dan op je lichaam geplaatst en blijven daar ongeveer 10 minuten liggen.

Kleurklank muziek

 • Tijdens de behandeling kun je luisteren naar weldadige kleurklank muziek, die eveneens ontspannend werkt op je onderbewuste. Kleurklank muziek is een vorm van muziektherapie. Kleuren zijn omgezet in muziekklanken met een helende effect op de hersenen en organen.
 • Bevalt de CD, dan kun je overwegen deze te kopen en zo thuis zelf-therapie toe te passen.
 • Wanneer kies je voor kristaltherapie en kleurklank muziek?
  Kies hiervoor wanneer je op zoek bent naar een intense heling op zowel fysiek, emotioneel als spiritueel gebied.

Inductietherapie

 • Reguleert hersengolfpatronen
 • Bij inductietherapie wordt via de huid een elektrische impuls van een bepaalde frequentie afgegeven aan je lichaam. Deze impuls komt ook voor in je hersenen. Als je ziek bent, vertoont deze stroom een kleine afwijking. Door de elektrische impuls worden je hersenen weer gestimuleerd op de juiste frequentie te gaan werken. Hierdoor kunnen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Het is een goede aanvulling op de kleur-en lichttherapie behandelingen.
 • Wanneer kies je voor inductietherapie
  Inductietherapie is zeer geschikt bij een scala van psychosomatische en emotionele problemen. Ook voor klachten die samenhangen met een verstoord immuunsysteem en een hormonale disbalans.
 • Er zijn inmiddels 27 programma's en afhankelijk van het intake-gesprek en samen met jou overleg ik welke het beste is voor je.
  De duur van de programma's varieert van 10 tot 45 minuten.
 • Er zijn programma’s specifiek voor kinderen en programma’s gericht op het bevorderen van gezonde slaappatronen, een diepe ontspanning of regulering van het immuunsysteem. Hier volgen een aantal voorbeelden.
 • Kind 1
  Programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar die last hebben van angsten en fobieën, bedplassen, leer- en concentratieproblemen, ADHD, zwakte van het immuunsysteem en allergieën. Het programma is ook geschikt voor volwassenen met onverwerkte conflicten uit hun jeugd.
 • Stress X
  Programma dat het immuunsysteem reguleert bij degeneratieve aandoeningen zoals reuma, allergieën, goedaardige gezwellen en storingen in het lymfesysteem. Het programma kan ook als aanvulling op een reguliere kankerbehandeling toegepast worden.
 • Stress 10
  Basisprogramma dat hormonale verstoringen reguleert, zoals menopauze en puberteit.
 • Rust 1
  Basisprogramma voor diepe ontspanning van het hele organisme. Het programma wordt aanbevolen bij rusteloosheid, conflictstress, psychosomatische klachten met cardiovasculaire problemen, hoofdpijn en andere spanningsklachten.
 • Slaap 1
  Programma dat inslaap- en doorslaapproblemen verhelpt, en ook de onrust vermindert die met deze slaapstoornissen gepaard gaat.
 • Stress 11
  Basisprogramma dat snel verlichting geeft bij krampen en migraine. Dit programma wordt toegepast bij klachten van nek en schouders, en bij navelkolieken bij kinderen.

Jezelf leren te behandelen?

 • Ook dat kan. Je krijgt precieze instructies gericht op jouw klacht. Je hebt een lichtset nodig en daarin kan ik je ook adviseren. Je spaart kosten uit doordat je jezelf kunt behandelen en daarbij ben je ook minder reistijd kwijt. En, behalve dat: als je eenmaal een lichtset hebt en de basics begrijpt, kun je ook je kinderen en andere familieleden behandelen.

Praktische informatie

Het 1e consult duurt 2 uur en bestaat uit: kirlianfoto en bespreking. Daarna vindt de behandeling met kleurenpunctuur plaats plus eventuele ondersteunende therapieën zoals kristaltherapie en inductietherapie, Na afloop van de behandeling wordt nogmaals een kirlianfoto gemaakt: de controlefoto. Daarop is direct het effect van de behandeling zichtbaar.

Een vervolgconsult duurt 75 minuten. Tijdens zo’n consult wordt ook een kirlianfoto gemaakt en besproken. Daarna volgt de behandeling met kleur- en lichttherapie en wordt indien nodig nog een controlefoto gemaakt.

Kosten:
1e consult, 2 uur € 125,00
Vervolgconsult, 75 minuten € 85,00
Kirlianfotoanalyse inclusief bespreking, 1 uur € 70,00
Behandeling met kristallen en kleurklank muziek, 45 minuten € 55,00
Behandeling met inductietherapie, 45 minuten € 55,00
Jezelf leren behandelen? Instructie en overleg 2 uur € 125,00. Dit is excl. lichtset.

Vergoeding kosten
Sommige zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van een behandeling, mits je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en vraag naar vergoeding Natuurgeneeskundige consulten.

CBP registratienummer: m-1440562
Beroepsvereniging: VBAG, lidmaatschapsnummer: 950906
Koepelorganisatie RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg: 911410R
Geschillencommisie SCAG: reg.nr.: 13471

Gemaakte afspraken voor behandelingen dienen minstens 24 uur van te voren worden afgebeld. Je kunt daarvoor bij geen gehoor en in het weekend het antwoordapparaat inspreken. Bij verhindering zonder kennisgeving wordt de tijd in rekening gebracht.

Weet je niet zeker of je ook baat zult hebben bij een behandeling? Neem dan gerust contact op voor overleg.

Woon je niet in Amsterdam of omgeving? Hier staan mijn collega-therapeuten die je ook van dienst kunnen zijn.

Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden van Instituut voor Kleurenpunctuur

Kleurentherapie, lichttherapie, behandeling, keurmerk

Actueel

nov 3, 2018
Categorie: nl
Ingezonden door: praveeta
nov 3, 2018
Categorie: nl
Ingezonden door: praveeta

Zaterdag/zondag 8/9 dec
Het element Vuur
o.a hartaandoeningen en problemen wervelkolom

 Aanmelden

Bestel

Slapend FitDe verborgen kracht van licht en kleur