Kleur en licht ter versterking van je immuunsysteem

Afgelopen weekend vond in Duitsland het jaarlijkse bij- en nascholings Update seminar plaats, gegeven door Peter Mandel zelf. Hij is bijna 79 en nog volop aan het werk!
Voor mij is dit altijd het hoogtepunt van het jaar: nieuwe behandelingen leren, veel inspiratie opdoen en nationale en internationale collega’s ontmoeten, waarvan ik sommigen al ruim 35 jaar ken.

Ik had me er dus helemaal op verheugd erbij te zijn maar vrijdagochtend vroeg voelde ik me zo beroerd dat ik de trein ben uitgestapt en weer terug naar huis en naar bed ben gegaan.

Wat was er aan de hand? Beetje hoofdpijn, misselijk en gewoon een algeheel gevoel van malaise. Geen griep of andere virusinfectie (gelukkig).

Natuurlijk kijk ik naar wat de achterliggende oorzaak is geweest. Niet gevonden, ik blijf zoeken, behalve dat ik waarschijnlijk toe was aan wat rust...

Wat wel mooi was, nu had ik de tijd om mezelf eens uitgebreid te kunnen behandelen. Ik heb natuurlijk ook een lichtset en wat andere spullen thuis staan.

Ik heb weer duidelijk ondervonden waarom een eigen lichtset zo belangrijk is:

Met een eigen lichtset kun je ook jezelf behandelen! Je bespaart kosten omdat je minder vaak zelf hulp hoeft te zoeken. Alle behandelingen die je voor je cliënten inzet, kun je natuurlijk ook direct inzetten voor jezelf en je familie.
Het had voor mij ook geen enkele zin om naar mijn huisarts te gaan. Ik hoefde geen pijnstillers, had geen koorts en het was een beetje onduidelijk wat er nu eigenlijk aan de hand was.

Gedurende deze afgelopen drie dagen heb ik ook nog door mij heen laten gaan wat het mij de afgelopen jaren allemaal heeft opgeleverd, mijn kleurenpunctuur studie en praktijk.

Nu aan jou: Wat levert een eigen lichtset jou op?
Ik gun het je dat jij hetzelfde ervaart in je praktijk. Dat het alsmaar mooier en kleurrijker wordt. Ik zet even een paar dingen op een rij, dan kun je zelf ook ontdekken wat een eigen lichtset voor jou betekent.

  • Je vergroot je professionaliteit naar je cliënten. Je laat zien dat jij het de moeite waard vindt om te investeren zodat je hen beter kunt helpen. Je hebt met de lichtsets een modern, professioneel, medisch apparaat in handen. Op die manier bekeken is het de investering al meer dan waard.
  • Je wordt zélf als het ware meer waard. Wanneer je investeert in materialen, cursussen of workshops, vergroot je jouw kwaliteiten. Je kunt dan zelfs hogere prijzen voor je behandelingen vragen.
  • Je krijgt meer cliënten doordat je beter en sneller resultaten bereikt. Met aanvullende licht- en kleurtherapie kun je je cliënten nu ook op een andere manier van dienst zijn.

Ben je holistisch therapeut en ben je geboeid door kleur & licht?
Met kleur- en lichttherapie wordt je behandelrepertoire als acupuncturist, voetreflexzonetherapeut of natuurgeneeskundige sterk uitgebreid. Je kunt meer klachten van cliënten met succes behandelen, ook van mensen bij wie je tot nu toe weinig resultaat had want er zijn veel behandelingen die ‘het pantser van de chroniciteit’ kunnen doorbreken (zo zegt Peter Mandel dat zo mooi).

En hoe heb ik mezelf ‘onder handen genomen’ de afgelopen dagen?
Hier volgen acht tips:

Tip 1. Tegen de misselijkheid: het acupunctuurpunt Maag 36, complementair met blauw/oranje behandeld. Dit punt ligt onder en buiten de knie.

Tip 2. Opening van het middenrif. Dit is met geel en violet strijken langs de ribbenboog, omdat het ook helpt tegen een druk op de maag en, via het omgekeerde principe, het achterhoofd ontspant.

a = Linkerkant van het lichaam, langs de ribbenboog van het borstbeen tot de 11e rib met violet
b = Rechterkant van het lichaam, langs de ribbenboog van het borstbeen tot de 11e rib met geel
c = Van CV 12 (in het midden tussen de navel en het uiteinde van het borstbeen) tot de onderkant van het borstbeen ook met geel.
Elke lijn langzaam vijf keer heen en weer strijken.

Tip 3: Ik voelde me toch wel verdrietig dat ik niet naar het seminar van Peter Mandel kon gaan en heb mijn binnenkant van de polsen (zone van de vreugde) ingesmeerd met de Wilde-kruidenolie Relax en daarna deze zone met oranje behandeld.

Tip 4: Zelf ben ik een groot fan van de CD Psychosomatische Balans. Die geeft me altijd op de een of andere manier troost. Deze drie dagen heb ik deze klanken op me in laten werken. Was ook heerlijk ontspannend.

Tip 5: 2x 20 min per dag de roze brilopgezet. Acceptatie is het sleutelwoord…

Tip 6: Om te voorkomen dat ik echt ziek zou worden: De toxische basisbehandeling. Dit is dé behandeling voor de versterking van het immuunsysteem en ik voelde hoe goed dit mij deed. Die ga ik deze week nog een keer doen, zeker gezien de mondiale ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus.
(de behandeling staat in De 'Verborgen kracht van licht en kleur" op blz. 41.)

Tip 7: De goud- en zilverfacetkristal heb ik gebruikt om mijn innerlijke en uiterlijke evenwicht te herstellen. Dit keer heb ik gewoon de beide kristallen in mijn handpalmen gehouden en ben zo een half uur gaan liggen. Ze kunnen op elke plaats op het lichaam links en rechts worden gelegd, ook op elk acupunctuurpunt links en rechts, of andere pijnlijke plekken, als bijv. de knieën pijn doen, op beide knieën.

Tip 8: Met het Informatie Reflector Staafje een punt op mijn handpalm gemasseerd. Dat is een zone voor de lymfe voor het hoofd en maakt het hoofd vrij en helder.

En nu: diepe dankbaarheid voor Peter Mandel, dat hij toch maar al deze zelf-hulp mogelijkheden op de wereld heeft gezet. Zelf is hij wel een heel goed voorbeeld hoe je gezond oud kunt worden. En dat op een manier die geen medicijnen nodig maakt en daardoor ook geen afhankelijkheid creëert van pijnstillers en andere zelfhulp medicatie.

KleurenpunctuurAl ben ik dus niet bij de Update zelf geweest, de inspiratie voor zijn werk heb ik ‘aan den lijve’ ondervonden.

De kleurenpunctuurbehandelingen die ik in de tips beschrijf, staan allemaal in het boek ‘De verborgen kracht van licht en kleur’. De andere tips resp. in ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie’ of de brochures die bij de betreffende artikelen horen.

Agenda 2020

Neem contact op voor vragen over welke workshop of cursus geschikt is voor jou.

©2020 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Datum publicatie: Mar 12, 2020

Kleur en licht ter versterking van je immuunsysteem