Kleur en licht in tijden van thuis blijven.

Van alle kanten krijg ik adviezen hoe het immuunsysteem van mijzelf en mijn omgeving te versterken. Dit gaat vaak over voedingsadviezen en beweging etc.

Een aantal tips die ik ken vanuit het licht- en kleurwerk, heb ik nog niet of niet veel voorbij zien komen.

Tip 1. Zit je meer achter je pc of laptop dan anders? Een van de nadelige invloeden op de werking van de pijnappelklier is wifi. Sluit je laptop daarom aan op je landlijn (glasvezelkabel) en werk niet via de wifi thuis. En ‘s nachts de wifi uit!

Tip 2. Natuurlijk zet je steeds tijdens dit pc/laptop werk je pc-blauwlichtbeschermbril op.

Tip 3: Zonlicht! In tijden van deze isolatie kom je veel minder buiten dan anders, of misschien wel helemaal niet. Zonlicht en met name de UV B heeft een grote invloed op de aanmaak van vitamine D3 (hard nodig voor de versterking van het immuunsysteem). Echter, alleen suppletie van vitamine D3 is niet voldoende. UV B van het zonlicht doet veel meer dan alleen D3 aanmaken.
– probeer ten minste 45 minuten onafgebroken zonlicht binnen te krijgen. Zet daarbij geen zonnebril op en wandel of zit in de zon. Het gaat hier niet om het zgn ‘sungazing’: je kijkt niet direct in de zon! En de beste plaatsen op het lichaam voor de ge’zon’de invloed zijn ogen, gezicht en de handen en onderarmen.
– smeer je niet in met zonnebrandmiddel. Zeker nu in deze maanden maart, april en mei is de zonnekracht nog te gering om al te verbranden.
– smeer eens geen gezichtscrème op je gezicht als je toch thuis bent en je je ‘zonnebad’ neemt. Veel van dit soort crèmes hebben een UV B filter.
– zet geen zonnebril op. Mocht je je ogen willen beschermen: een petje of klep is een heel goed hulpmiddel.
– kun je niet naar buiten en heb je geen tuin of balkon: voor een open raam kan ook en je kunt er een mooie meditatie van maken. Ook met je ogen dicht profiteer je van het zonlicht.

Tip 4: Slaap. Misschien kun je extra aandacht geven aan je slaap. Als suggestie het boek: ‘ Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie’.

Tip 5: Kijk eens in mijn oudere blogs over specifieke adviezen die voor jou van toepassing zijn. Bijvoorbeeld: Licht, kleur, slaap en de hersenen
of: Voorjaarsfitheid in plaats van Voorjaarsmoeheid

Tip 6: volg Peter Mandel in zijn gratis webinar: vrijdag 27 maart van 11.00 – 12.00 uur.

Ik wens je een goede gezondheid en dat jij en je naasten goed door deze intense tijd heen komen.

Neem contact op voor vragen over welke workshop of cursus geschikt is voor jou.

©2020 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Datum publicatie: Mar 25, 2020

Kleur en licht in tijden van thuis blijven.