Stress lost op in het licht

Hoe kom je juist nu los van spanningen en angst?

Het corona virus en de maatregelen eromheen zorgen bij een toenemend aantal mensen voor stress, angst en soms zelf gevoelens van paniek of depressieve gedachten. Zorgen om verlies van werk, inkomsten en zekerheden doen een aanslag op ons innerlijk evenwicht. Angst voor besmetting, zorgen om geliefden die ziek zijn of oud en eenzaam, en die we niet kunnen helpen.

We liggen ervan wakker, er is een onderstroom van existentiële angst. En die kan heel verlammend en overheersend zijn, waardoor het voelt alsof het donker wordt van binnen en er geen licht meer binnenkomt.

Stress, angst en zorgen doen een aanslag op ons immuunsysteem. Je zou ze zelfs kunnen vergelijken met een psychische virusaanval die gaten slaat in ons afweersysteem. Wat doe je eraan als je hier zelf last van hebt, of iemand in je familie, of een cliënt die je behandelt?

Hier volgen zes tips waarmee je jezelf of een ander weer in evenwicht kunt brengen.
Wat je namelijk nodig hebt is een diepe ontspanning, je basisvertrouwen terugvinden en veerkracht opbouwen waardoor je er weer kunt zijn voor jezelf en voor anderen.

Tip 1. Veel licht toevoegen. Je kunt de oranje bril erbij op doen. Oranje geeft je optimisme, levensvreugde en vitaliteit. Heb je last van spanning, kies dan de groene of blauwe bril.

Tip 2. Luister 1x per dag naar 1 track van de CD Psychosomatische Balans . De muziekklanken op deze CD herstellen je emotionele (hormonale) evenwicht. Je kunt ook kiezen voor de CD Versterking Immuunsysteem, die meer op het lichamelijke vlak werkt.

Tip 3: Speciaal voor deze tijd heeft Peter Mandel een brochure samengesteld voor de Kristal Activators. De tips staan hier en je krijgt nu 25% korting op elk van deze drie kristallen .

Tip 4: Natuurlijk ga je de ‘zone van vreugde’ en de ‘zone van ontspanning’ meenemen in je behandelplan. Deze zones staan in het boekje ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie’, en ja, je gaat er ook nog beter van slapen!

Tip 5: Eet kleurige en verse groenten en fruit. Het mooist is als je zorgt voor alle kleuren van de regenboog op je bord. Biologisch is beter, dan ben je verzekerd van meer biofotonen (lichtpartikeltjes) in je eten. Daar krijg je energie van, het laadt je innerlijke accu weer op. Zorg voor minimaal drie kleuren op je bord in elke maaltijd. Daarmee zorg je goed voor jezelf en daar word je weer vrolijk van.

Tip 6: Masseer een punt onder je neus, net boven de bovenlip. Misschien wrijf je daar sowieso al overheen als je diep nadenkt/ voelt. Als je een lichtset hebt, kun je het punt met geel instralen, max 30 sec. Het is een punt dat het evenwicht tussen voelen en denken herstelt. Zo kom je van de ‘pieker’ modus in de ‘loslaat’ modus.

Langzamerhand komt het ‘gewone’ leven weer op gang! En voel je ook hoe heerlijk ‘licht’ het is in deze tijd van het jaar? Sta er soms even bij stil dat de hele natuur ons met licht vervult.

Blijf gezond en veel plezier.

Neem contact op voor vragen!

Datum publicatie:. 10 mei 2020

Stress lost op in het licht