Rood licht voor de gezondheid

Rood is de kleur van het vuur. Het is de kleur van de brandende, stralende zon en van het leven zelf. Liefde en woede, vreugde en boosheid zijn de tegengestelde waarden die horen bij de kleur rood.

Het is de kleur met het grootste vermogen om door te dringen in het lichaamsweefsel en stimuleert de bloedstroom. Men zegt dat rood het bloed doet koken, de polsslag en de ademhaling versnelt en de bloeddruk verhoogt.

Uiteraard verwarmt rood, en iemand die het koud heeft of koude handen en voeten heeft in de winter, is gebaat bij instraling van rood licht. Denk ook eens aan een koude buik.

Rood is ook de kleur van begeerte, de seksuele impuls en de kracht van het individu. Rood is de kleur van het hart, de longen en de spieren. Rood ondersteunt in het algemeen de functie van de bloedsomloop en wordt met succes toegepast bij ettervrije wonden en ontstekingen, bloedarmoede, ziekten van het strottenhoofd, bepaalde huidziekten (bijv. natte huiduitslag) en chronisch hoesten.

Rood maakt spraakzaam, opgewonden en warm, gejaagd, vurig, ijverig en hartstochtelijk. Het maakt luie mensen meer actief. Flegmatische kinderen kunnen geholpen worden door ze hun huiswerk te laten maken onder rood licht.

Zoals je ziet heeft de kleur een emotioneel aspect en een lichamelijk aspect.

Iemand in een geheel rode kamer, zal de neiging hebben te gaan staan of lopen, praten en bewegen en de lichaamstemperatuur gaat omhoog. En dat is dus de combinatie van de beide.

Binnen ons taalgebruik kennen we o.a. deze uitdrukkingen:
– ‘het werd hem rood voor de ogen’
– ‘met rode oortjes’
– ‘over de rooie gaan’

Binnen de kleurenpunctuur vullen we kleurtekorten aan of ‘herverdelen’ we de kleur-energie.
Bij lage bloeddruk en kou geven we rood voor kracht. Daarmee ontstaat daadkracht, doorzettingsvermogen, energie, uithoudingsvermogen.

Rood geeft je een gevoel van enthousiasme, intensiteit en vrolijkheid. Rood maakt je actief en gepassioneerd.
Langzame en trage kinderen zouden - vooral voor het maken van huiswerk - naar de kleur rood moeten kijken.

KleurenpunctuurOnze ogen nemen uiteraard kleur waar en wanneer je door een rode bril kijkt, lijkt het alsof je omgeving doordrongen is van een actief licht. Het geeft je het gevoel alsof je alles aan kunt en je iets kunt volbrengen.

Hier wat tips voor het gebruik van de kleur rood.

Tip 1. Voel je je sloom, neerslachtig of krachteloos: kijk in je klerenkast of je iets roods hebt om aan te trekken. Voor mannen kan een rode das net dat beetje extra energie geven, vooral als je het niet gewend bent.

Tip 2. Een van de meest gebruikte toepassingen voor rood licht is litteken behandeling. Lees mijn blog hierover nog eens door.

Tip 3. Rood is de kleur die we gebruiken om de nier-energie te stimuleren. Een mooi punt hiervoor is het eerste punt van de nier meridiaan: Nier 1. Dit punt ligt op beide voetzolen, onder de bal van de voet, in de plooi die gevormd wordt als je de tenen een beetje naar binnen buigt.

Tip 4: De zone van de individualiteit, ligt aan de buitenkant van de rechter- en linkerheup op het hoogste punt van het gewricht en heeft een diameter van ongeveer vijf centimeter. Deze behandeling stimuleert de verwerkelijking van je persoonlijke, individuele levensdoel. Iedereen is geboren met een innerlijke ‘blauwdruk’, een programma van wat we tijdens dit leven willen ervaren en bereiken. Als we van dit programma zijn afgeweken, oftewel de innerlijke weg zijn kwijtgeraakt, helpt deze behandeling om ons eigen spoor weer terug te vinden. Bij klachten en pijn in de heupen is het ook aan te raden deze zone te behandelen en dit doe je met de kleur rood zodat je genoeg kracht en moed ontwikkelt om de juiste beslissingen voor je levensweg te nemen.
Ter extra stimulering kun je de Wilde-kruidenolie Relax erbij gebruiken

Tip 5: Versterking immuunsysteem en bij verkoudheid en/of holteproblemen.
Altijd goed om een lichtset bij de hand te hebben, zeker nu ons immuunsysteem zo onder druk staat. Op blz 78 van het boek  ‘De Verborgen kracht van licht en kleur’ staat een behandeling voor deze klachten. Dit zijn de punten:
1 = Dikke darm  4: op beide handen in het ‘zwemvlies’ tussen duim en wijsvinger, op het hoogste punt. Dit punt niet behandelen als je zwanger bent.
2 = Long 7: 2 VB onder de eerste polsvouw
3 = Het onderste 1/3 gedeelte van de bal van de duim
Alle punten worden eerst links, dan rechts behandeld, ongeveer 30 seconden per punt of zone. En allemaal met rood.

Wil je deze toekomst gerichte, helende kennis leren? Download hier de studiegids.
Neem contact op voor vragen!

Rood licht voor de gezondheid