Ontsteek je violette binnenlicht.

Violet is de kleur van het zevende chakra en bestaat uit de combinatie van de primaire kleuren rood en blauw. Het heeft daardoor de eigenschappen van deze twee kleuren: het stille blauw en het actieve, levenslustige rood. Precies die eigenschappen, die we willen als we gaan mediteren!

Violet staat dan ook voor spiritualiteit. Het is daarmee de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. Violet geeft geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie.

Binnen de kleurenpunctuur passen we violet toe als complementaire kleur van geel. Dit kleurenpaar is uitermate belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem. Net als geel, wordt violet vooral toegepast bij de behandeling van het lymfesysteem en de milt.

Violet: de kleur van intuïtie, inspiratie en creativiteit.
Wat is in feite de betekenis van intuïtie? Veel mensen omschrijven dit als een eigenschap dat je iets aanvoelt en ‘weet’ zonder er over na te denken. Echter, de vraag rijst: hoe kom je tot dat weten?
Het woord intuïtie is opgedeeld in twee delen: ‘In’ = naar binnen gaan en ‘tuïtie’ komt van het Engelse woord ‘tuition’, wat scholing betekent. Voor mij is intuïtie toegang hebben tot alles wat je geleerd hebt in je leven om het op het juiste moment te kunnen inzetten en gebruiken. Je ‘weet’ van binnen wat je te doen staat en doet dat spontaan en met innerlijke zekerheid.

Inspiratie is ook zo’n prachtig woord. Het woord ‘Spirit’, Geest, zit erin. Dat kennen we van gezegdes als:
– ‘Iemand krijgt de geest’
– ‘Begeesterd zijn’
– ‘Spiritueel zijn’

Met een vrije stroom van inspiratie en intuïtie, ontstaat vanzelf de creativiteit om nieuwe oplossingen voor oude problemen te vinden. Of de creativiteit die het je mogelijk maakt geheel nieuwe richtingen op je levenspad te ontdekken.

Violet zetten we in om gevoelens van diepe ontspanning te genereren. Spiritueel zijn is verbonden met het gevoel van ‘mystieke eenheid van en met het universum’ en dat is nu juist de diepe ontspanning die we willen. Dat geeft dan een innerlijk gevoel van zekerheid, kracht en waardigheid.

Het maakt ook dat we gemakkelijker ons verbinden met anderen en anderen gemakkelijker accepteren, omdat we ons niet laten afleiden uit ons centrum.

Kortom: genoeg redenen om je innerlijke violette licht ‘aan te zetten’ en hieronder de tips hoe je dat met kleurenpunctuur kunt doen.

Kleurenpunctuur1 – Binnen de kleurenpunctuur kennen we de anti-trauma behandeling. Misschien begrijp je uit de voorgaande tekst, dat violet dè kleur is om trauma’s op te laten lossen.
Traumatische gebeurtenissen beletten de vrije stroom van informatie en energie en iets is mogelijk zelfs ‘bevroren’ geraakt. Deze drie punten, beschreven op blz. 54 van het boek 'De verborgen kracht van licht en kleur' in de kleur violet, helpen de verstarring los te laten zodat innerlijke wijsheid en inspiratie weer gaat stromen.

2 - De zone van het gevoel en de intuïtie.
Deze zone, die ongeveer vier centimeter in diameter is, ligt aan links en rechts aan de binnen-/ zijkant van de knie. Deze zone helpt je je intuïtie te ontwikkelen en te versterken.
Eén druppel van de Wilde-kruidenolie Relax er elke avond op, met violet behandelen (als je een lichtset hebt). Je gaat ook nog mooier dromen, beter slapen en heb je last van je knieën, dan kan het zijn dat het ongemak daar minder wordt.

3 – De violette bril: wat gebeurt er als je de violette bril opzet?
Violet is in staat een nieuwe wereld voor je te creëren. Geen enkele andere kleur kan dat. Eerst lijkt het een onwerkelijke wereld, waarin alle kleur van je omgeving ineens een geheel andere, nieuwe realiteit krijgt. Je voelt dat beelden van diep vanuit je ziel naar de oppervlakte stromen. Deze kleurenbril helpt je dan ook om dieper en makkelijker te mediteren.
De violette bril zorgt ook voor verlichting van pijn en bevordering van de nachtrust, doordat de geest kalmeert en gedachten tot rust komen. De bril versterkt je intuïtie en zorgt voor de inspiratie.
Je kunt deze elke dag zo’n 2x 20 min op zetten en dat kan zowel binnen als buiten (niet in het verkeer, maar wel in je tuin of op het balkon of als je in het park loopt.

4 – Alle kristallen van Peter Mandel werken door op het niveau van de Geest. De kristallen zijn door hun vorm en kleurencombinaties verbonden met het Informatieveld en dat is waar die intuïtie als innerlijk wijsheid ook woont. De toegang ertoe openen, als het ware ramen en deuren openzetten, dat is de taak van de kristallen. Je kunt hier eens kijken naar de verschillende brochures. Wie weet is het een goed idee voor een Sinterklaas verlanglijstje, om te geven of te vragen...

5 – Iets goeds doen voor anderen, zonder er iets voor terug te willen. Je kent het gevoel van vervulling, als je zomaar iets aardigs doet voor iemand. Of iemand, doet zomaar iets aardigs voor jou. We worden op zo’n moment geraakt in ons hart en het hart is direct verbonden met de Geest.

6 – Dit jaar, dit zeer turbulente en transformerende jaar, volgt nog steeds het ritme van de natuur. De herfst is het seizoen om extra rust te nemen en naar binnen te gaan. Dit is het moment om te reflecteren en te vertragen en extra voor je lichaam en geest te zorgen. In een natuurlijke omgeving gebeurt dit allemaal vanzelf, maar soms is het ook goed om de natuur een handje te helpen. Kijk of je met bovenstaande tips je innerlijke rust kunt hervinden. Wil je jezelf extra verwennen: neem een bad, met lavendel-blauw-violette geuren en omring je met warmte.

7 – Lichamelijk je immuunsysteem versterken met de kleurencombinatie geel/violet.
Ook dit staat uitgebreid beschreven in het boek: 'De verborgen kracht van licht en kleur'. Violet is de kleur van de thymusklier en de milt. Deze laatste kan ook met geel. Als de milt overbelast raakt, door zorgen, teveel piekeren, teveel gedachtes, dan kan violet ‘s avonds, op de voetreflexzone van de milt, geweldig goed helpen om hierin ontspanning te brengen en het gevoel van je ‘zorgen maken om’ slaat om in een gevoel van innerlijk vertrouwen.

Ik wens je een zachte november, gevuld met licht, zelfzorg en liefde.

Wil je deze toekomst gerichte, helende kennis leren? Kijk in de Agenda welke workshop of cursus voor jou geschikt is.
Neem contact op voor vragen!

Ontsteek je violette binnenlicht.