Licht en kleur in en uit je vingertoppen

In de komende serie nieuwsbrieven ga ik het hebben over de meridianen, de vinger- en teentoppen en hoe je zelf via deze toppen het licht binnenin je weer kunt laten schijnen.

kleurenpunctuurWaarom vinger- en teentoppen?
Daarvoor eerst iets over Kirlianfotografie. Dit is een methode waarbij het licht dat uit de vinger- en teentoppen komt, het elektromagnetische veld, op fotopapier zichtbaar wordt gemaakt.

Waarom wordt de foto van de vingers en tenen gemaakt? Meridianen, bekend van de acupunctuur en shiatsu, beginnen of eindigen daar en het elektromagnetische veld is daar het sterkst en het gemakkelijkst te fotograferen.

Aan de hand van die zichtbaar gemaakt licht-uitstraling, is te zien welk van de meridianen uit balans is en in welke verhouding tot de andere meridianen dit staat.

Met name de vingers zijn heel belangrijk, want behalve de begin- of eindpunten van de meridianen bevindt zich in onze vingers de tastzin. In de vingertoppen zit ongelofelijk veel gevoeligheid omdat er zoveel zenuwuiteinden samenkomen. Je kent de uitdrukking: ‘Fingerspitzengefuhl’.

En niet alleen dat: met de vingertoppen verkennen we de wereld en als onderdeel van de handen, zijn de vingers de uitvoerders van ‘handelen’. Ofwel: bij alles wat we doen, spelen de vingers een rol. Of je nu als typiste werkt of masseur of architect. In feite kun je zeggen: de individuele expressie van ieders talent, krijgt vorm via het handelen en de vingers zijn daarbij leidend.

Omgekeerd: met de vingertoppen, als onderdeel van ons grootste orgaan de huid, verkennen we al tastend de buitenwereld en komt informatie en energie van buiten naar binnen.

De vingerafdruk van ieder mens op aarde is uniek. Dat betekent dat er een expressie is van het lichaam, die voor alle zeven miljard mensen op aarde verschillend is. Dat feit alleen al is een wonder van de schepping.

Wat maakt dat zo uniek?
Peter Mandel gaat ervan uit, en ik ben het helemaal met hem eens, dat iedereen een eigen individueel programma heeft. Daarmee wordt bedoeld dat we een taak, of essentie, of talent hebben, waarmee we op de wereld gekomen zijn en onze opdracht is om dat expressie te geven. Dat individuele programma is verbonden met de Geest en komt mee in het allereerste begin van ons bestaan: op het moment van conceptie, als het individuele leven begint.

Daarna groeit en vormt zich het lichaam en in de loop van ieders leven is het de bedoeling (zoals ik het begrijp) dat het individuele programma van de Geest via de handen (vandaar handelen) en vingers in de wereld wordt vormgegeven.

kleurenpunctuurWat heeft dit nu te maken met kirlianfotografie en kleurenpunctuur?
Aan de hand van de betekenis van de uitstraling van het licht van de vingers en tenen, is te zien of deze uitstraling optimaal of minder optimaal is. Het individuele programma vinden we terug in de uitstraling van de pink van de linkerhand.

En nu: de meesten van jullie hebben geen kirlianmachine om de lichtuitstraling van de vingertoppen te meten. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, want Peter Mandel heeft de betekenis van de uitstralingsfenomenen in de afgelopen vijftig jaar al kunnen duiden.
We weten hoe de verbanden via de meridianen lopen en kunnen licht toevoegen om, via de meridianen, de verschillende organen nieuwe energie te geven.

Deze serie beginnen we bij de linker pink.

In de linker- (en rechter pink) eindigt de hartmeridiaan.
Bij de linker pink en de hartmeridiaan is volgens Peter Mandel het geestelijke aspect het belangrijkst en het is verbonden met het allereerste begin van het leven: de prenatale tijd.

Wat merk je als je cliënt of jij zelf mogelijk problemen heeft met je eigen individuele programma?
– Pijn of bewegingsbeperking van de linker pink
– Kan de ‘weg in het leven’ niet vinden
– Geen vervulling in werk of hobby's
– Voelt zich niet verbonden met het grote geheel
– Bedenkt alles rationeel en kan moeilijk bij het gevoel komen
– Redeneert gevoel weg

Als je hier iets aan doet, wat merkt je cliënt dan?
– Gaat gemakkelijker nieuwe uitdaging aan
– Voelt zich ‘Begeesterd’
– Kan in hetzelfde werk wèl vervulling vinden
– Gaat juist ander werk zoeken

Hier mijn tips om te werken aan het voeden van de hartmeridiaan

1 – Geef de top van de linker pink oranje licht. 30 sec is genoeg. Wil je het helemaal compleet doen, lees dan de behandeling Coördinatie 8 op blz 59 nog eens door in het boek ‘De verborgen kracht van licht en kleur’. Deze staat in het hoofdstuk ‘Innerlijk evenwicht voor dagelijks welzijn’. Dit is een behandeling van alle tien de vingertoppen, elk 30 sec, elke ochtend en na verloop van tijd zul je merken dat alles makkelijker gaat.

2 – Heb je geen lichtset: het Informatie Reflector Staafje is een heel goed alternatief voor deze behandeling. Heb je ook dit niet: neem dan een rozenkwartsbol en ervaar wat dat doet. Het mooie van een lichtset is natuurlijk dat we met licht van buiten het licht in ons lichaam voeden.

3 – Nu alweer een paar jaar geleden (december 2017) heb ik in de serie ‘De organen spreken’, het hart beschreven. De tips hierin zijn nog steeds waardevol.
Hier is de link Het hart verlichten met kleur

4 – Zijn er verstorende factoren geweest tijdens de prenatale tijd van je cliënt, overweeg dan de prenatale behandeling te doen. Ook die wordt beschreven in het boek ‘De verborgen kracht van licht en kleur’, en ook in het boek ‘Children in the light. In de cursus ‘Licht op de Voet’ komt deze aan bod en leer je deze te geven.

kleurenpunctuur 5 – De Hartschijf is een ander bijzonder mooi hulpmiddel om het hart te voeden. Daarmee stroomt het licht en de energie letterlijk tot in de vingertoppen door. Hier de brochure die erbij hoort.

6 – Zoek de ZON op! Juist nu het winter is: naar buiten en het zonlicht je hart laten verwarmen.
In het boek ‘The Clot Thickens’, door Dr. Malcolm Kendrick, een boek met als ondertitel: ‘The enduring mystery of heart disease’, beschrijft hij dat ‘Sunlight has Cardiovascular Benefits independently of Vitamin D’, ('Zonlicht heeft cardiovasculaire voordelen, onafhankelijk van vitamine D’). En dat komt door UV-lichtopname via de huid.

Ik wens jou en je cliënten een hartverwarmende tijd toe!

Kleurenpunctuur leren? Neem contact met me op hoe dat voor jou het beste vorm gegeven kan worden of download hier de Studiegids.

©2022 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Licht en kleur in en uit je vingertoppen