Kleur en licht voor de gevolgen van Corona

kleurenpunctuurIn mijn nieuwsbrieven heb ik het de afgelopen jaren niet zoveel gehad over Covid/Corona. Er was al zoveel over geschreven en gepraat.

Nu krijg ik echter steeds vaker cliënten die last hebben van de gevolgen van Corona of van de vaccinatie. Of niet weten waardoor het komt dat er klachten optreden die ze eerst nooit hadden.

Dat laatste is zeker niet te altijd wijten aan Corona en/of vaccinatie, al kan dat natuurlijk wel. Soms is het echt puzzelen om uit te zoeken wat er aan de hand is.

In mijn vorige nieuwsbrief heb ik je het overzicht van de linker ringvinger laten zien en in het midden staat Thymus (=Zwezerik). Als ik op de kirlianfoto een aanwijzing krijg dat er mogelijk iets aan de hand is hiermee, weet ik dat het immuunsysteem onder druk staat.

Ook schreef ik dat de Drievoudige Verwarmer meridiaan verdeeld is in drie niveaus en dat het bovenste deel zijn energie krijgt via de longen en het hele ademhalingsstelsel.
Dit is natuurlijk van belang voor de Corona en/of vaccinatie gerelateerde klachten als:
– blijvende hoest
– benauwdheid
– vermoeidheid
– geur- en smaakverlies
– watten in het hoofd (brain fog)
– gevoeliger voor stress
– menstruatie klachten

En laat er nu een verband zijn met de thymus en de erboven liggende hormoonklieren (schildklier, hypofyse, hypothalamus, pijnappelklier) en ook met de er onderliggende hormoonklieren: bijnieren, eierstokken/testikels en uterus/prostaat.

De Thymus ligt op het plaatje van de ringvinger precies in het midden en als we naar de andere kant van deze ringvinger kijken, staat er: ‘Let op horizontale, verticale en diagonale verbinding met 3-warmer’. Is er op de foto een aanwijzing voor zo’n horizontale verbinding, dan weet ik dubbel zeker dat de thymus aandacht nodig heeft, voor alle gerelateerde klachten die hierboven genoemd zijn.

De Thymus zelf ligt in het midden van het lichaam, achter het borstbeen. Er wordt gezegd dat de werking ervan het meest optimaal is bij kinderen en de functie minder wordt naarmate we ouder worden. Toch, ook bij ouderen, is de functie nog steeds belangrijk voor het gehele immuunsysteem omdat onvolgroeide T-lymfocyten die vanuit het beenmerg komen, in de thymus worden omgezet tot functionele T-lymfocyten. De thymus speelt een zeer belangrijke rol bij de aanmaak van geheugencellen. Deze geheugencellen onthouden hoe de afweerstoffen tegen doorgemaakte ziekten aangemaakt moeten worden…. En dit is uitermate belangrijk als we kijken naar de huidige situatie van griep, plus corona, plus vaccinaties….

Afhankelijk van iemands constitutie, gezondheidsfactoren en allerlei andere invloeden, gaan bij de ene persoon de gevolgen van een niet optimaal werkende thymus ‘naar boven’ (vanuit mijn plaatje van de ringvinger gezien) en dat geeft klachten van het bovenlichaam, longen, keel en het zgn. ‘wattenhoofd’.
Bij een ander gaat het vanuit de thymus ‘naar onder’, en uiten de klachten zich in extra gevoeligheid voor stress (bijnieren), of in het onderlichaam, bijvoorbeeld de menstruatie klachten die ik eerder noemde.

Als we de functie van de thymus positief beïnvloeden, kunnen allerlei bovengenoemde klachten zomaar verminderen.

Hier mijn tips, zodat je bij je cliënten en jezelf de thymus en daarmee je immuunsysteem weer optimaliseert.

  1. kleurenpunctuurDe Thymus ligt achter het borstbeen, in het midden. Als je een horizontale cirkel om het lichaam trekt, op die hoogte, is er op de rug een zone, die je heel goed kunt inzetten. Je kunt er de Wilde-kruidenolie Relax op smeren bijvoorbeeld.
  2. Tapping of kloppen! Neem elke dag een minuut de tijd om je thymus te activeren door er op te kloppen: midden op je borstbeen en dat kan over je kleding heen. Ik heb geleerd, lang geleden al, om negentien klopjes per dag te doen.
  3. Natuurlijk zijn er met de lichtset diverse mogelijkheden. In het boek ‘De verborgen kracht van licht en kleur’ is dit punt CV 17/18 een vast onderdeel van de Toxische basisbehandeling op blz. 41 ev. Ook komt het punt voor in de behandeling Coördinatie 2 op blz. 51, of bij de behandeling van de Levensstroompunten op blz. 88 ev. Daar zie je ook welke kleuren gebruikt kunnen worden.
  4. Zijn er langdurige en/of hardnekkige hoestklachten vanuit de longen, dan is de behandeling van de punten van de niermeridiaan, aan beide kanten van het borstbeen, een zeer goed hulpmiddel. Het gaat om de punten Nier 25, 26 en 27 en je behandelt ze complementair groen/rood. Je werkt daarmee net om het gebied van de Thymus heen.
  5. Heb je geen lichtset: de Wilde-kruidenolie Relax in dit gebied helpt ook of masseer de punten met het Informatie Energie Reflector staafje.
  6. Ook voor de menstruatie klachten, de vermoeidheid en de ‘watten in het hoofd’, kun je deze  tips gebruiken en neem dan ook een kijkje in dit artikel: Licht en kleur voor je hormoonhuishouding. Je kunt ook combinaties maken!
  7. Kleurenpunctuur De Hartschijf, als je die midden op het borstbeen legt, geeft je immuunsysteem een boost.
    Het immuunsysteem verzwakt als we ons gevangen voelen in de innerlijke tegenstrijdigheden en de gevolgen van (emotionele) stress situaties. Als het hart gevoed wordt, lossen die tegenstrijdigheden op en kan de thymus optimaal werken. De Hartschijf is op dit moment in de aanbieding tot 30 juni 2022.
  8. Overweeg mee te doen aan het Basisseminar Kleurenpunctuur voor therapeuten. Hier leer je veel meer dan ik je in het blog kan aanreiken...

Ik wens je gezonde lente,

Praveeta

©2022 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Kleur en licht voor de gevolgen van Corona