Licht en kleur en klachten van het hoofd

Klachten van en aan het hoofd en wat kun je er aan doen?

Peter Mandel, en vele collega’s met hem, werken al jarenlang met astrologie.
Als je over astrologie spreekt, dan associeer je dat meestal met bepaalde karaktereigenschappen.

Je probeert te zien wat de toekomst voor iemand brengt en informatie te vinden over diens verleden. We kwamen vroeger niet op de gedachte dat deze specifieke informatie ook voor therapeutische doeleinden kan worden gebruikt. Dit is inmiddels bekender geworden onder de noemer medische astrologie of lichaamsgerichte astrologie.

Binnen de kleurenpunctuur gaan we ervan uit, dat er niets is wat al niet in zijn totaliteit in de mens aanwezig is.
Alle kennis en alles uit het verleden en de toekomst waren en zijn voorhanden; al deze informatie hoeft alleen herzien en overgedragen te worden op nieuwe manieren van denken en inzichten.
De overtuiging dat alles op de huid geschreven is, wordt tegenwoordig in alle systemen binnen de kleurenpunctuur gebruikt. Dat is dus in wezen ook zo bij het astrologische principe: de basistheorie van de astrologie moet ook op de huid te vinden zijn.
De basis info is:
1. Ieder mens wordt met een levensprogramma geboren.
2. Binnen dit programma zijn leerprocessen van betekenis (Karma).
3. De ‘vrijheid om beslissingen te nemen’ houdt in, dat ieder mens van dit individuele programma kan afwijken. Dat betekent echter ook, dat de drie-eenheid van lichaam – ziel – geest daarop zal reageren.
4. Deze reacties reflecteren in het lichaam als onwelzijn, niet goed kunnen functioneren of ziekte.
5. De astrologische therapie geeft regulerende impulsen als de persoon van zijn levensweg (het individuele programma) is afgeweken. Ze is in staat om, vaak binnen seconden en zonder intellectuele tussenkomst van de patiënt zelf, een impuls tot harmonisering te geven. Dat komt dan onmiddellijk tot uiting in normalisering van klachten als bijvoorbeeld pijn. Bij zwaardere ziekten is deze behandeling een waardevolle hulp bij het overwinnen, of in ieder geval verzachten van de klachten.
6. Al deze overwegingen leiden tot de overtuiging, dat de therapeut door het inzetten van de astrologische therapie de mens kan helpen zijn eigen programma of zijn eigen levensweg weer terug te vinden.

Dit is dus ook het doel van de Schijf van de Tekens.
Nu het verband met het hoofd.
Elk dierenriemteken heeft een planeet die belangrijk is en over dit teken ‘heerst’.
Voor het dierenriemteken Ram is dit de planeet Mars.
Of je nu Ram bent of niet, voor iedereen speelt Mars een rol in het leven. Ook heeft iedereen een hoofd en zonder dat je de details van je horoscoopkaart kent, bij klachten van het hoofd kan het zeer zeker de moeite lonen de tips in te zetten. Ook al ben ik geen astroloog, ik heb zoveel baat gehad bij de kennis over de planeten dat ik daarom graag deze kennis wil delen.

Dit zijn de invloeden van Mars op het lichaam:

The dics of signs– Alles wat met het hoofd te maken heeft
– Ontstekingen in het algemeen
– Adrenaline-uitstoot
– Lichaamswarmte
– Spieren en pezen
– Seksuele organen en hun functies
– Ongelukken, verwondingen
– Koortsreacties horen bij Mars, net als genezingsreacties
– Huiduitslag wordt ook aan Mars toegewezen
– Hersenen, hoofd, ogen, oren, zenuwstelsel

Klachten van het hoofd kunnen zijn:
– Hoofdpijn en migraine
– Verlies van gehoor en gezicht
– Zenuwzwakte en tand- en kiespijn
– Galblaasproblemen en mogelijke galblaaskoliek
– Pijn wegens ontstekingen
– Post-traumatische pijn
– Duizeligheid
– Huiduitslag in het gezicht.

Mars is een typische Vuur planeet. In mijn eerdere blogs heb ik geschreven over de kleuren Rood en Purper. Dat zijn de typische Vuur kleuren.

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over Mars, Vuur en de Ram. Hier zijn enkele tips om klachten van het hoofd te behandelen.

kleurenpunctuurDus ook als je niets met astrologie hebt, er niets van af weet en ook niet wilt weten, maar wel te maken hebt met klachten van het hoofd: doe er je voordeel mee en maak je cliënten blij.

  1. Oorpijn: complementair violet/geel op een punt voor het oor, in het kaakgewricht. Als je je mond een kleine beetje open en dicht doet, voel je een kuiltje. De pijnlijkste van de twee kanten krijgt violet eerst en de andere kant daarna geel
  2. Elk van de Kristalschijven kan op de Vuur-zone op het lichaam worden gelegd. Deze zone is het midden van het borstbeen. Dit is de plaats waar het Vuur van het hart brandt. Zo zakken we van een te druk en/of gespannen hoofd naar de ontspanning van het hart.
  3. Heb je geen Kristalschijf, dan kun je de zone met een beetje Wilde-kruidenolie Relax insmeren. Het is tevens heel goed voor het immuunsysteem
  4. De behandeling voor (hoofd) trauma’s: coördinatie 10. Op blz. 54 van ‘De verborgen kracht van licht en kleur’, staat deze beschreven. De meest gebruikte kleur is violet op deze drie punten, maar als er koorts, hoofdpijn of een ‘te druk’ hoofd is of iemand is ‘over de rooie’, dan is blauw de beste optie. Bij te weinig vuur (en levenslust), is het beste deze drie punten met oranje te doen. Rood is een beetje teveel hier!
  5. Ook in dit boek staat een overzicht van de vingertoppen, hun betekenissen, belangrijke levensjaren, meridianen, en het symbolische verband met de planeten. Elke vingertop vertegenwoordigt een Planeet. Bij de linkerduim staat Mars. Ik heb een hele serie blogs geschreven over deze vingertoppen. Hier staat die over de linkerduim.
  6. Wil je meer doen om je cliënten te behandelen en meer inzicht krijgen in de invloed van de planeten op onze gezondheid: het komt ook allemaal aan bod in de diverse workshops als Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie, of Dierenriemtekens binnen de kleurenpunctuur

Geniet ervan dat het al weer wat langer licht is!

Praveeta

©2024 Praveeta Timmerman - Instituut voor Kleurenpunctuur

Licht en kleur en klachten van het hoofd