Prenatale behandelingen

Aanmelden

Speciaal voor die (voetreflexzone) therapeuten die de cursus Lichttherapie op de voet of een andere cursus hebben gedaan.

De prenatale therapie komt voort uit de metamorfosemassage van Robert St. John.
De theorie is gebaseerd op de vooronderstelling dat het groeiende leven in de baarmoeder in feite alles absorbeert wat de moeder ervaart, zowel in haar gevoelswereld als in haar omgeving. Vooral de minder positieve ervaringen kunnen al voor de geboorte bepalend zijn voor het latere leven. Er zijn natuurlijk ook positieve ervaringen die de foetus beïnvloeden. Als de moeder blij en gelukkig is tijdens de zwangerschap, heeft dat ook een belangrijke invloed.
Er zijn voorbeelden bekend van moeders die veel klassieke muziek beluisterden tijdens de zwangerschap en een kind kregen dat muzikaal hoogbegaafd bleek te zijn.
Volgens Peter Mandel hebben trauma’s uit deze tijd gevolgen voor ons latere leven en kunnen ze leiden tot ziekte of zwakte. In het begin zijn die zwakke plekken nog niet zo opvallend, maar in ons latere leven kunnen er onoplosbare problemen ontstaan of conflicten die zich steeds weer herhalen.

De behandelingen kunnen worden gedaan vanaf het 1e levensjaar of zelfs vanaf het moment dat een baby net geboren is als je weet dat er sprake was van problemen tijdens de zwangerschap of bij de geboorte.
Prenatale kleurentherapie is ook heel geschikt voor volwassenen, want we hebben allemaal indrukken opgedaan in de baarmoeder die nog mede bepalend zijn voor ons leven van nu.

Peter Mandel heeft een aantal aanvullingen en andere invalshoeken ontwikkeld, waardoor er nu vier verschillende mogelijkheden zijn ontstaan. Deze leer je op deze dag en er is tijd voor praktijkoefening.

Voor wie: voetreflexzone- of andere natuurgeneeskundige therapeuten die de cursus Lichttherapie op de Voet hebben gedaan of ten minste een andere cursus Kleurenpunctuur.
Datum: Maandag 29 maart 2021
Online: Na aanmelding ontvang je de factuur en na betaling stuur ik je het papieren werkboek per post toe. Op de afgesproken tijd krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan het webinar en via beeldtelefoon volgt live de les. Er is directe interactie met jou als deelnemer en je vragen kunnen allemaal worden beantwoord.
Tijden: Van 9.30-17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Docent: Praveeta Timmerman
Kosten: € 115,00. Dit is inclusief werkboek, koffie en thee.
Studiebelasting: DCU 7, SBU 14; ECTS 0,5

 

Aanmelden:

Datum publicatie:. 7 nov 2018

Prenatale behandelingen