Licht op de ogen: Behandelingen voor oogklachten

Aanmelden

Behandelingen voor oogklachten

De ogen: de poort van het licht

Iedereen die met oogklachten komt, zou je de volgende vragen kunnen stellen:

- Misschien heeft men u ergens in het leven gezegd, dat u verziend of bijziend bent en dat u voor de rest van uw leven een bril moet dragen

- Misschien heeft u zich dan ook afgevraagd, waarom juist de ogen de enige organen in het lichaam zouden zijn, die zich een leven lang niet zouden kunnen regenereren.

- En waarom is dan uw gezichtsvermogen na verloop van tijd weer slechter geworden, terwijl u toch trouw uw bril of lens heeft gedragen.

- Ons lichaam vernieuwt zich constant. Het is permanent bezig om een telkens opnieuw een evenwicht te verzorgen en in balans te blijven. Waarom zou dat bij de ogen en het zien niet zo zijn?

Een bril voorschrijven, helpt de mensen scherp te zien, maar het helpt het ‘systeem’ mens niet zichzelf te reguleren. Het is alleen maar een corrigeren van symptomen, en geen heling. Het is gebaseerd op een mechanisch ‘oorzakelijke werking en denken’ en is een aanwijzing voor een pathologische situatie in het lichaam. Het maakt de mensen afhankelijk van de bril en belemmert hiermee de genezing.

Als we te maken hebben met een cliënt met oogproblemen, zullen we ook de algehele lichamelijke, emotionele en geestelijke aspecten mee moeten laten wegen.

Je leert in deze workshop behandelingen voor:

  • Bijziendheid
  • Verziendheid
  • Staar: glaucoom/cataract
  • Lui oog
  • Maculaire degeneratie
  • Tranende ogen, brandende ogen, geïrriteerde ogen
  • Invloed op de ogen door werken met beeldschermen

Voor wie: Acupuncturisten, natuurgeneeskundige therapeuten, coaches, psychologen. Je dient minimaal een introductieworkshop of cursus Kleurenpunctuur te hebben gedaan.
Datum: Dinsdag 25 januari 2022
Tijden: 9.30 - 17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Docente: Praveeta Timmerman
Kosten: € 115,00. Dit is inclusief werkboek, koffie en thee.
Studiebelasting: DCU 7; SBU 35; ECTS 1,0
Accreditatie: CRKBO erkend. KTNO geaccrediteerd: K10069.

 

Aanmelden:

Datum publicatie:. 7 nov 2018

Licht op de ogen: Behandelingen voor oogklachten