Rosa Sudmeijer

Rosa heeft sinds 1979 een eigen praktijk, toen nog gevestigd in Hoorn.
Zij was toen praktiserend als chiropodiste en podokinesioloog. Dit laatste studeerde zij bij Dr.R.J.Bourdiol, een Franse neurochirurg die de proprioceptieve zool ontwikkelde. Een therapie die gebaseerd was op de proprioceptieve reflexen via de voet om zo de lichaamshouding en de daarmee in verband staande klachten te verbeteren.

Praktijk voor additieve therapien.
De Goudse Praktijk
Elizabeth Wolffstr. 1
2806 BJ Gouda
T 0182517172 en 0626316350
E rosasudmeijer@tiscali.nl
W www.additievepraktijk.nl

Deze studie van de segmentale reflextechnieken, bracht Rosa ertoe om zich verder te verdiepen in de verschillende reflexmethodes en zij volgde diverse opleidingen in de voetreflexologie. Dit resulteerde in een samenwerking met Centartium, een school voor peri- en paramedische nascholing. Op dit instituut gaf zij acht jaar les.

Tussentijds gaf zij nog in samenwerking met de firma VSM verschillende symposiums: homeopathie in relatie met voetreflexologie.
In 1987 volgde zij een studie bij het Vlaamse kinesisten verbond: demanuele- neuro therapie, een HBO studie voor kinesisten, onder de bezielende leiding van Walter Froneberg. Hij heeft deze therapie, waarbij de neurologische reflexen van voet en lichaam centraal staan, ontwikkeld.
Vanaf 1992 heeft Rosa haar praktijk naar Gouda verplaatst en zes jaar les gegeven bij instituut voor natuurgeneeswijze ARCOS. Daar heeft zij zich ook verdiept in oligotherapie, de orthomoleculaire voeding en Energetisch Vertebrale Therapie naar het model van de Japanner Masunaga. Dit is een meridiaan therapie via de hand en de voet en uitgewerkt door Jan van Baarle.
Sinds 2005 is zij in het bezit van het diploma kleurenpunctuur, ontwikkeld door Peter Mandel.
De kleurenpunctuur, voetreflexologie en de E.V.T zijn nu de therapieën waar zij in de praktijk het meeste mee werkt. Aangesloten bij FAGT.

Rosa Sudmeijer