Agenda

Cursus Kirlianfotoanalyse voor therapeuten

Eén foto zegt meer dan duizend woorden....

Bekijk hier een filmpje

In de cursus Kirlianfotografie leer je een kirlianfoto te interpreteren: kirlianfotoanalyse. Dat wordt ook wel Energie Emissie Analyse (EEA) genoemd.

Wat is het
De energiestromen binnen de meridianen worden zichtbaar gemaakt op een kirlianfoto, door de vinger- en teentoppen te fotograferen, direct op fotopapier.

Inhoud
In de cursus leer je de basisbeginselen van deze energie emissie kirlianfotoanalyse volgens de methode van Peter Mandel. Je gaat dit veelomvattende systeem begrijpen en oefenen en daarna kun je correct de kirlianfoto’s interpreteren op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau.

Je leert om met behulp van de topografische kaart van Peter Mandel de patronen op de kirlianfoto’s te zien. Door een juiste analyse en interpretatie kun je als therapeut een geschikte behandeling voorstellen aan je cliënt en zonodig je behandeling aanpassen. Tevens gelden de foto's als therapiecontrole.

Aan de hand van deze kirlianfoto’s kun je namelijk precies bepalen hoe de informatie- en energiestroom in de organen en lichaamssystemen is en zo eventuele energetische verstoringen vroegtijdig opsporen.

Voor wie
De cursus Kirlianfotoanalyse is speciaal ontwikkeld voor shiatsu en andere masseurs, coaches, psychologen, acupuncturisten, homeopaten en andere natuurgeneeskundige therapeuten, die hun analysemethoden willen uitbreiden. Twijfel je of het voor jou geschikt is, neem dan even contact op.

Download het volledige lesprogramma

Duur:
De cursus bestaat uit drie modules van elk twee dagen.

Data:

Module 1: vrijdag/zaterdag 22/23 maart 2019
Module 2: vrijdag/zaterdag 5/6 april 2019
Module 3: vrijdag/zaterdag 3/4 mei 2019

Globale beschrijving opbouw cursus:

  • Het 'kirlian-effect' en basisbegrippen van de EEA.
  • De lichamelijke, emotioneel/ziels en geestelijke interpretatielagen in een kirlianfoto
  • De topografie of 'kaart', verband met de hersengolfritmes alfa, bèta, delta en thèta
  • Links/rechts en boven/onder verschillen (polariteits- en lateraliteits thema's)
  • Endocrien-toxisch-degeneratieve stralingskwaliteiten en verband ziekteontwikkeling
  • Inleiding in de functiecirkels/vijf elementenleer volgens Dr. J. Gleditsch en de interpretatie ervan binnen het EEA.-beeld
  • De coördinatieorganen van de hersenen en de interpretatie ervan in een kirlianfoto
  • Psychologische betekenis van de assen in de afzonderlijke vingers
  • Voorbeelden, casussen en therapiemogelijkheden
  • Praktische oefeningen betreffende het interpreteren van de foto's

Kirlianfoto’s
Tijdens de cursus wordt er elke module een kirlianfoto van je gemaakt. Zo kun je je eigen proces op de voet volgen.

Kosten
Cursus Kirlianfotoanalyse (6 dagen) 735*

* Inclusief koffie, thee, Nederlandstalige werkboeken, drie kirlianfoto's van jezelf, werkmateriaal. Je kunt in termijnen betalen. Als je in één keer betaalt, ontvang je een korting van 35 op het inschrijfgeld.

Studiebelasting:
Docent-contacturen: 42
Aantal zelfstudie-uren: 168
Totale studielast in uren: 210
Totaal aantal ECTS: 7.5

Certificaat en examen
Na het volgen van de cursus Kirlianfotoanalyse ontvang je een certificaat van deelname van het Instituut voor Kleurenpunctuur – mits je 80% van alle lessen hebt gevolgd.

Je kunt je na afloop ook inschrijven voor het officiële examen Kirlianfotoanalyse van het Internationales Mandel Institut in Bruchsal. Dit examen bestaat enerzijds uit een schriftelijke toets: een vragenlijst die je theoretische kennis test. Anderzijds een mondeling deel waarin je praktische vaardigheden worden getoetst.

Als je dit officiële examen wilt afleggen, dien je een medische of natuurgeneeskundige hbo-niveau opleiding te hebben afgerond.

Accreditatie: hier info over de verschillende beroepsverenigingen
Het Instituut voor Kleurenpunctuur is een door CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) erkend opleidingsinstituut. Hierdoor zijn de opleidingen, cursussen en workshops vrijgesteld van btw.

Aanmelden

Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen we contact met je op voor een intakegesprek.

Docent:
Praveeta Timmerman heeft sinds 1992 een praktijk en opleidingsinstituut voor licht- en kleurentherapie in Amsterdam. Eerder volgde zij de opleiding Esogetische Kleurenpunctuur en Kirlianfotografie aan de Osho International Academy of Healing Arts in Pune, India en aan het Mandel Institut für Esogetische Medizin in Bruchsal, Duitsland.


Algemene voorwaarden van Instituut voor Kleurenpunctuur


 

Cursus Kirlianfotoanalyse voor therapeuten